Ik heb eergisteren een heerlijk tajine gerecht gemaakt.

Je neemt 4 kippenvleugels, smeert ze in met olie en ras al hanout, Marrokaanse kruiden gewoon te koop bij de albert heijn.
Vervolgens snijd je uien, knoflook, paprika en je haalt groene olijven zonder pit.

Je hebt ook nodig een tjaine, die je van te voren 24 uur in het water hebt gelegd (als je hem voor de eerste keer gebruikt en daarna twee uur ingevet met olie in de oven op 150 graden. Daarna afwassen, van binnen invetten met olie.

Dan zet je hem op het vuur met een sudderplaatje (te koop bij blokker voor nog geen 3 euro), en fruit je eerst de ui en knoflook aan. Heel laag beginnen met het vuur. Deksel er op en af en toe roeren.

Vervolgens bak je de kip aan in een koekenpan en leg je erbij in de tajine als hij eventjes mooi bruin is geworden aan de buitenkant. Het hoeft niet heel lang dus. Dan doe je er een scheutje water bij (let op: echt héél weinig want er komt nog veel vocht vanaf door het sudderen). Deksel op de pan, laag vuur en vervolgens na 20 minuten de paprika erbij. Om de tien minuten even roeren.

Naar eigen smaak nog kruiden toevoegen, koriander/peterselie vers, etc.

In totaal een uur op het vuur laten. En de laatste tien minuten de olijven erbij.

Vergeet niet citroenschijfjes er bij te serveren.

Ik heb het geserveerd met gekookte aardappelen. Die kan je ook in je tajine er bij doen op het eind, maar mijn tajine is niet zo groot. En daarnaast een lekkere salade. Eet smakelijk!

 

Image

Image

 

Advertenties