Eerste enquete ingevuld

Eerste enquête ingevuld vanochtend van stempunt.nu een organisatie die vragenlijsten afneemt, waarmee je punten kan sparen. Van die punten kan je iets kopen in hun cadeaushop.

Ik moest een vragenlijst invullen over levensstijl en visie.

Dit kwam er uiteindelijk uit als resultaat:

De postmaterialist
De postmaterialist is een maatschappelijk betrokken idealist die zichzelf wil ontplooien, zich verzet tegen sociaal onrecht en opkomt voor het milieu.

  

Solidariteit en harmonie kenmerken postmaterialisten. Ze zijn kritisch ten opzichte van de maatschappij waarin ze leven. Het streven naar onderlinge verbondenheid, het nemen van verantwoordelijkheden en het verbeteren van de wereld spelen een belangrijke rol. Postmaterialisten hechten er veel belang aan te kunnen leven volgens eigen principes en aan de manier waarop de wereld er zou moeten uitzien. Verantwoord leven vinden ze belangrijk: zonder verspilling, zonder winstbejag en zonder aantasting van het milieu. Postmaterialisten werken het liefst bij instellingen of organisaties die een bijdrage leveren aan het maatschappelijk welzijn. Ze zijn geïnteresseerd in kunst en cultuur (film, musea, toneel, cabaret, klassieke concerten), maar ook in een meer ‘huiselijke’ vorm van vrijetijdsbesteding. Het gezinsleven is vaak hecht (sterke onderlinge betrokkenheid), maar volgt vaak niet de traditionele patronen.

Vervolgens zijn onderstaande waardenprofielen op u van toepassing
(de opsomming loopt van ‘best passend’ naar ‘minst passend’):


Met vriendelijke groet,

Het Stempunt-team

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s